Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar

25 maj, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar
Avsluta middagen med en lätt, frisk dessert – en syrlig jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vinBrand logo
Prosecco popsicles med röda bär  – så gör du isglass med mouserande vin

Jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar

Läskande, söt och försvinnande god! Perfekt efter en mastig middag.

Så gör du egen jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar

8 portioner

Du behöver:

500 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 ½ dl rosévin

Jordgubbssorbet:

1 dl vatten
1 dl strösocker
500 g jordgubbar
1 äggvita

Till servering:

1 näve ätbara blommor eller örter

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält och vätskan tjocknat till en sockerlag. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar, lägg i mixer eller mixa med en mixerstav tillsammans med sockerlagen till en bärpuré. Vispa äggvitan ordentligt fluffig. Vänd ner i bärpurén. Kör i glassmaskin till en glass, eller frys in i en form – ta i sådana fall ut den då och då och rör om tills du får en glass.
  2. Koka upp socker och 1 dl rosévin tills sockret smält och vätskan kokat ner till hälften. Rör ner ½ dl rosévin i lagen.
  3. Skölj och snoppa jordgubbarna. Låt dem marinera i rosélagen i minst 30 minuter.
  4. Fördela de marinerade jordgubbarna i skålar, toppa med jordgubbssorbet och några ätbara örter eller blommor. Servera genast.

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons