Jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar

Recept på jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar

Betina Hastoft
Avsluta middagen med en lätt, frisk dessert – en syrlig jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar.
25 maj, 2022
0:51

Efter reklamen: Prosecco popsicles med röda bär – så gör du isglass med mouserande vin

(0:51)

Slå på ljud

Jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar

Läskande, söt och försvinnande god! Perfekt efter en mastig middag.

Så gör du egen jordgubbs-sorbet med rosémarinerade jordgubbar
Betina Hastoft

8 portioner

Du behöver:

500 g jordgubbar
1 dl strösocker
1 ½ dl rosévin

Jordgubbssorbet:

1 dl vatten
1 dl strösocker
500 g jordgubbar
1 äggvita

Till servering:

1 näve ätbara blommor eller örter

Gör så här:

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält och vätskan tjocknat till en sockerlag. Snoppa och skär jordgubbarna i bitar, lägg i mixer eller mixa med en mixerstav tillsammans med sockerlagen till en bärpuré. Vispa äggvitan ordentligt fluffig. Vänd ner i bärpurén. Kör i glassmaskin till en glass, eller frys in i en form – ta i sådana fall ut den då och då och rör om tills du får en glass.
  2. Koka upp socker och 1 dl rosévin tills sockret smält och vätskan kokat ner till hälften. Rör ner ½ dl rosévin i lagen.
  3. Skölj och snoppa jordgubbarna. Låt dem marinera i rosélagen i minst 30 minuter.
  4. Fördela de marinerade jordgubbarna i skålar, toppa med jordgubbssorbet och några ätbara örter eller blommor. Servera genast.

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft