Jordgubbar med fläderzabaglione

Recept på jordgubbar med fläderzabaglione

Betina Hastoft
Zabaglione är en italiensk dessert – en väldigt lätt kräm som vi smaksatt med fläder, vispas för att innehålla mycket luft och serveras med färska jordgubbar.
25 maj, 2022
0:31

Efter reklamen: Bubbelpops med jordgubbar

(0:31)

Slå på ljud

Jordgubbar med fläderzabaglione

En lite lyxigare dessert med smak av sommar.

Bjud på jordgubbar med fläderzabaglione
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 ekologisk citron
4 äggulor
4 msk koncentrerad fläderblomssaft
2 msk socker
600 g jordgubbar

Gör så här:

  1. Finriv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa äggulor, flädersaft, socker och citronsaft med elvisp i en skål över vattenbad tills den tjocknar. Smaka av med lite finrivet citronskal.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna, skär i bitar. Fördela zabaglionen i glas eller skålar, toppa med jordgubbarna och servera genast.

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft