Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Jordgubbar med fläderzabaglione

25 maj, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på jordgubbar med fläderzabaglione
Betina Hastoft
Zabaglione är en italiensk dessert – en väldigt lätt kräm som vi smaksatt med fläder, vispas för att innehålla mycket luft och serveras med färska jordgubbar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bubbelpops med jordgubbarBrand logo
Bubbelpops med jordgubbar

Jordgubbar med fläderzabaglione

En lite lyxigare dessert med smak av sommar.

Bjud på jordgubbar med fläderzabaglione
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 ekologisk citron
4 äggulor
4 msk koncentrerad fläderblomssaft
2 msk socker
600 g jordgubbar

Gör så här:

  1. Finriv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa äggulor, flädersaft, socker och citronsaft med elvisp i en skål över vattenbad tills den tjocknar. Smaka av med lite finrivet citronskal.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna, skär i bitar. Fördela zabaglionen i glas eller skålar, toppa med jordgubbarna och servera genast.

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons