Jessica Frejs Quorn-gryta med dragonsås

Jessica Frejs Quorn-gryta med dragonsås.

Matprofilen Jessica Frej är känd för sina goda och lättlagade recept. Till vardags äter hon gärna vego för att det är enkelt och dessutom bättre för miljön. Här är receptet på hennes Quorn-gryta med dragonsås, som dessutom är klimatberäknat*.
19 mars, 2018

4 portioner

Du behöver:

600 g Quorn Filéer

½ tsk salt

½ tsk peppar

2 msk rapsolja att steka i

3 vitlöksklyftor

1 gul lök

2 dl vegetarisk fraîche

2 dl vegetarisk matgrädde

2 tsk mörk soja

1 msk äppelcidervinäger

4 msk torkad dragon

2 msk grönsaksfond

2 msk dijonsenap

8 bitar soltorkade tomater klippta i bitar

Tillbehör:

1 kg potatis, gärna rödskalig

olivolja

salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisen i ½ cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och ringla över olivolja. Baka i ugn i cirka 25 minuter.

Hacka lök och vitlök. Salta och peppra filéerna och stek dem sedan i rapsolja. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 5 minuter på medelvärme. Tillsätt vegetarisk fraîche, vegetarisk matgrädde, äppelcidervinäger, soja, grönsaksfond, senap, dragon och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl och låt puttra 5 minuter.

Servera dragongrytan med Quorn Filéer och varm ugnsrostad potatis.

Jessica Frejs Quorn-gryta med dragonsås.

Jessica Frejs Quorn-gryta med dragonsås.

*Klimatberäknat recept

Klimatavtrycket för Jessicas recept är 0,47 kg CO2e per portion. Om receptet hade tillagats med kyckling i stället för Quorn hade avtrycket varit 0,53 kg CO2e. Det rekommenderade dagliga klimatavtrycket för mat per person är 2,5 kg CO2e.

Recept och foto: Quorn

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: