Bjud på isglassbubbel – en fantastisk kombo

Bjud på isglassbubbel

Vad är bättre än ett kallt glas bubbel en varm dag? Jo, ett kallt glas bubbel med en isglass i!
03 juni, 2021
0:58

Efter reklamen: Mojitoglass

(0:58)

Isglassbubbel

Antingen gör du egen isglass och fyller upp med i frysen, eller så använder du färdigköpta glassar (eller sorbet). Köp hem bubbel både med och utan alkohol så kan gästerna välja hur de vill ha sin drink.

8 drinkar

Du behöver:

450 g jordgubbar, färska eller frysta
1 dl strösocker
¼ tsk vaniljpulver
1 msk färskpressad citron
1 flaska mousserande vin (med eller utan alkohol)

Gör så här:

  1. Lägg jordgubbar i en kastrull och tillsätt socker, vaniljpulver och citronsaft. Koka upp och låt sjuda några minuter under lock tills det tjocknar. Mixa slätt med stavmixer och låt kallna.
  2. Fördela jordgubbspurén i glassformar och låt stå i frysen 1 timme, ta ut formarna och stick ner en pinne eller tesked i varje. Ställ tillbaka i frysen några timmar tills fruktpinnarna stelnat helt. Vid servering, lägg en jordgubbsisglass i varje glas och fyll på med bubbel.

Recept: Anna Wendt Foto: Lisa Björner, Lennart Weibull

Så gör du en somrig piña colada-glass

Smak av sol, sommar och strand!

Så gör du svalkande roséslush – med bara en ingrediens

Och ja, den ingrediensen är självklart rosé.

Sorbet med smak av GT – så gör du årets godaste glass

Ja, tack!