Svalkande isglass med skogsbär och mynta

Recept på islgass med skogsbär och mynta

Betina Hastoft
Få saker är så somrigt som att få en isglass i handen. Passa på att ta dig tid när ledigheten kickar in att göra dessa svalkande islgassar med skogsbär och mynta!
05 juli, 2021
0:50

Efter reklamen: Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

(0:50)

Isglass med skogsbär och mynta

Tar lite tid men du får imponerande läckra glassar!

Så gör du egna isglass med skogsbär och mynta
Betina Hastoft

6 glassar

Du behöver:

100 g frysta skogsbär
1 dl vatten
½ dl (50 g) strösocker

Myntalag:

4 stjälkar färsk mynta
1 ½ dl vatten
½ dl (50 g) strösocker

Gör så här:

  1. Mixa skogsbär, vatten och socker fint. Pressa massan genom en finmaskig sil.
  2. Koka upp mynta, vatten och socker, låt småkoka i 5 minuter. Låt sedan stå och dra tills vätskan svalnat helt. Sila bort myntabladen.
  3. Ta fram en form med plats för 6 glassar. Häll först ner lite bärblandning i formarna. Ställ in i frysen. Fyll därefter på med lite myntalag i formarna och frys igen. Gör detta i lager tills formarna är helt fyllda.
  4. Stick ner glasspinnar när de kan fästa. Låt glassarna stå i frysen över natten.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann

Missa inte

Så enkelt gör du fruktiga, svalkande popsicles med prosecco

Allt du behöver till sommarens fester!

Så gör du en somrig piña colada-glass

Smak av sol, sommar och strand!

Så gör du din egen glass – 2 enkla (och så goda!) recept

Dags för glass i stora lass!