Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Svalkande isglass med skogsbär och mynta

05 jul, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på islgass med skogsbär och mynta
Få saker är så somrigt som att få en isglass i handen. Passa på att ta dig tid när ledigheten kickar in att göra dessa svalkande islgassar med skogsbär och mynta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommarBrand logo
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

Isglass med skogsbär och mynta

Tar lite tid men du får imponerande läckra glassar!

Så gör du egna isglass med skogsbär och mynta

6 glassar

Du behöver:

100 g frysta skogsbär
1 dl vatten
½ dl (50 g) strösocker

Myntalag:

4 stjälkar färsk mynta
1 ½ dl vatten
½ dl (50 g) strösocker

Gör så här:

  1. Mixa skogsbär, vatten och socker fint. Pressa massan genom en finmaskig sil.
  2. Koka upp mynta, vatten och socker, låt småkoka i 5 minuter. Låt sedan stå och dra tills vätskan svalnat helt. Sila bort myntabladen.
  3. Ta fram en form med plats för 6 glassar. Häll först ner lite bärblandning i formarna. Ställ in i frysen. Fyll därefter på med lite myntalag i formarna och frys igen. Gör detta i lager tills formarna är helt fyllda.
  4. Stick ner glasspinnar när de kan fästa. Låt glassarna stå i frysen över natten.

Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons