Isglass-bellini med rabarber och jordgubbar

Isglass-bellini med rabarber och jordgubbar.

Med hemmagjord isglass i frysen går den här drinken snabbt och enkelt att svänga ihop när du får gäster. Köp hem bubbel både med och utan alkohol så kan var och en välja hur de vill ha sin drink.
10 juli, 2017

8 glas

Isglass-bellini:

300 g rabarber, ansade och tunt skivade (ungefär 3–4 stora stjälkar)

150 g jordgubbar, frysta går fint

1 dl strösocker

¼ tsk vaniljpulver

1 msk färskpressad citron

1 flaska mousserande (med eller utan alkohol)

Gör så här:

Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta och tillsätt socker, vaniljpulver och citronsaft. Koka upp och låt sjuda några minuter under lock tills det tjocknar. Mixa med en stavmixer och låt kallna.

Fördela purén i glassformar och låt stå i frysen 1 timme, ta ut formarna och stick ner en pinne eller tesked i varje. Fortsätt frysa några timmar tills fruktpinnarna stelnat helt. Vid servering, lägg en rabarber- och jordgubbspinne i varje glas och fyll på med bubbel.

Isglass-bellini med rabarber och jordgubbar.

Isglass-bellini med rabarber och jordgubbar.

Recept & styling: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: