Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Potatissoppa med bacon, ramslök och kirskål

28 apr, 2017
AvRedaktionen
Potatissoppa med bacon, ramslök och kirskål.
Krämig potatissoppa, lika god varm som kall! Lägg upp soppan i tallrikar, toppa med vilda kryddor som ramslök och kirskål och avsluta med bacon. Servera genast.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

3 msk olivolja

350 g mjölig kokt potatis (skalad och tärnad)

2 salladslökar (skuren i ringar)

2 schalottenlökar (finhackade)

7 dl färdigblandad grönsaksbuljong

salt och svartpeppar från kvarn

2 dl vispgrädde

1 dl mjölk

100 g bacon

30 stjälkar harsyra

2–3 ramslöksblad

3 stjälkar mynta

15 stjälkar kirskål

5 maskrosblad

20 stjälkar tusensköna

Gör så här:

Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs potatis, salladslök och schalottenlöken utan att de tar färg. Häll i grönsaksbuljong, smaka av med salt och peppar och låt det sjuda under lock i 20 minuter. Häll i grädden och mjölken och låt allt koka upp. Purea potatissoppan med stavmixer, vill du ha den extra slät kan du passera den genom en sil. Låt stå kallt i minst 3 timmar. Knaperstek bacon, låt rinna av och bryt i bitar. Skölj kryddorna, torka dem försiktigt, noppa bladen från stjälkarna och hacka bladen grovt. Lägg upp soppan i tallrikar, toppa med kryddor och bacon. Servera genast.

Potatissoppa med bacon, ramslök och kirskål.
Potatissoppa med bacon, ramslök och kirskål.

Recept och foto: Anke Schütz

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons