Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Nu kan du köpa Irish coffee i smidig bag-in-box

14 okt, 2021 
AvEmma Castman
Irish coffee i bag in box
Tycker du om Irish coffee, men drar dig för att blanda drinken hemma? Då kan vi med glädje meddela att kaffeklassikern numera finns i bag-in-box!
Annons
TV: Goda höstdrinkar – Likördrink med smak av persikaBrand logo
TV: Goda höstdrinkar – Likördrink med smak av persika

Det senaste året har det lanserats en uppsjö av färdigblandade drinkar i smidig bag-in-box-förpackning. Vi tänker till exempel på Explorer Cocktails mojito & collins, och Små Sure Cocktails med smak av jordgubbar, ananas och lime.

Även Classic Cocktails har lanserat ett par olika varianter av bag-in-box-drinkar, och lagom till hösten välkomnar de en ny smak i sitt sortiment – nämligen klassikern Irish coffee.

Så serverar du Classic Cocktails Irish coffee

Classic Cocktails Irish coffee är alltså en färdigblandad drink med smak av kaffe, whiskey och råsocker – smidigt förpackad i bag-in-box med tap. Drycken är skapad av naturliga ingredienser och en dunk räcker till tolv drinkar.

Annons

Det enda du behöver göra när du ska avnjuta ett glas är att värma upp önskad mängd och servera med lite grädde. Enkelt och smidigt, eller hur?

Classic Cocktails Irish coffee finns i Systembolagets beställningssortiment och en box kostar 229 kronor. Alkoholhalten är 12,5 procent.

Recept: Så gör du Irish coffee hemma

Kvinna tillreder Irish coffee

1 glas

Du behöver:

3 cl whiskey

2 dl nybryggt kaffe

1 tsk brunt farinsocker

3 msk grädde

Gör så här:

Häll upp din whiskey i ett glas och addera kaffe. Rör sedan ner det bruna farinsockret, och avsluta med att låta grädden rinna ner i drycken över baksidan av ett skedblad. På så sätt skär sig inte grädden med kaffet. Servera med sugrör och/eller en lång sked.

Foto: Arcus, TT

TV: Goda höstdrinkar – Gin och tonic med en touch av björnbärBrand logo
TV: Goda höstdrinkar – Gin och tonic med en touch av björnbär

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons