Älskar du veganska godsaker? Då är det här Instakontot något för dig

Enhörningsmackor, milkshakes med apor och färgglada smoothiebowls. Instagramkontot @naturally.jo tar matkonst till en helt ny nivå – och dessutom är alla godsaker helt veganska.
14 maj, 2018

Om du trodde att veganska desserter och godsaker var tråkiga så får du tänka om efter att ha sett det här matkontot på Instagram – som bokstavligen gör vegansk mat till en konstform.

Det är den talangfulla Jose, 16 år, som står bakom kontot @naturally.jo med över 850 000 följare på Instagram. Han bor i Lima i Peru och är själv vegan sedan två år tillbaka. På sitt populära Instagramkonto visar han upp allt från färgglada veganska tårtor och kakor till kreativa glassar och smoothiebowls som han gör själv.

För Daily Mail berättar han att han använder linfrön och vatten istället för ägg och att han gör sina cheesecakes med cashewnötter, fryst banan, agavesirap och kokosolja. För att göra sötsakerna lite nyttigare byter han även ut vanligt vitt socker mot kokossocker, agavesirap och naturligt fruktsocker, medan han gör sina glassar på fryst banan.

Se några av hans kreativa bilder nedan eller på Instagram här:

Läs mer:

5 fantastiska matkonton på Instagram som du bara måste följa asap!

Max lanserar helt vegansk shake – då släpps den!

Nu öppnar en HELT vegansk glassbar i Stockholm