Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Inlagda rödbetor

08 okt, 2017
AvRedaktionen
Inlagda rödbetor.
Inlagda rödbetor är gott till så mycket mer än pyttipanna och Biff à la Lindström. Extra vackra blir inlagda polkabetor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vill du lägga in både röda, gula och polkarandiga rödbetor ska de kokas var för sig – och läggas in var för sig då framför allt rödbetor färgar av sig.

ca 1 liter

Du behöver:

ca 500 g rödbetor, gulbetor, polkabetor

1 dl ättiksprit

2 dl strösocker

3 dl vatten

10 kryddnejlikor

10 hela vitpepparkorn

Gör så här:

Tvätta och koka betorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt svalna något och gnugga sedan bort skalet. Skär betorna i skivor alternativt klyftor. Lägg ner bitarna i väl rengjorda burkar.

Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull. Rör under värmning tills sockret har löst upp sig. Låt lagen svalna och slå ner i burken så att betorna täcks. Förslut burken och låt stå i kylen i minst 2 dagar.

Inlagda rödbetor. Foto: Jonny Lindh
Inlagda rödbetor. Foto: Jonny Lindh

Av: Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons