Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Inlagda jordärtskockor med grön tartarsås

25 maj, 2022 
AvLuisa Lorang
Recept på inlagda jordärtskockor med grön tartarsås
Jordärtskockan har en len, aromatisk och karaktärsfull smak. Lägg in dem och servera med en grön, frisk tartarsås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegansk chokladmousseBrand logo
Vegansk chokladmousse

Inlagda jordärtskockor med grön tartarsås

Jordärtskockorna får härligt syrlig smak som sedan rundas av något i stekpannan.

6 portioner

Du behöver:

1 kg jordärtskockor
5 dl ättiksprit, 6 %
7 dl vatten
4 msk olivolja, till stekning
Flingsalt

Grön tartarsås:

4 cornichoner
2 msk kapris
1 ½ dl majonnäs
1 msk färsk, finhackad körvel
2 msk finhackad gräslök
1 msk färsk, finhackad dragon
10 droppar
Tabasco
Salt

Topping:

3 nävar vattenkrasse
3 msk finriven pepparrot

Gör så här:

  1. Skrubba jordärtskockorna och dela dem i halvor eller kvartar. Mät upp ättika och vatten i en kastrull och koka upp lagen.
  2. Koka jordärtskockorna i 30–25 minuter, tills de är nästan helt mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av. Stek sedan jordärtskockorna gyllene i en panna med en skvätt olivolja. Krydda med salt.
  3. Tartarsås: Hacka cornichoner och kapris fint. Blanda med majonnäs i en skål och tillsätt hackad körvel, gräslök och dragon. Smaka av med Tabasco och salt.
  4. Fördela lite grön tartarsås i botten på sex djupa tallrikar eller på ett stort fat. Toppa med stekta jordärtskockor och garnera med vattenkrasse och riven pepparrot. Servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons