Inlagda jordärtskockor med grön tartarsås

Recept på inlagda jordärtskockor med grön tartarsås

Columbus Leth
Jordärtskockan har en len, aromatisk och karaktärsfull smak. Lägg in dem och servera med en grön, frisk tartarsås.
25 maj, 2022
1:14

Efter reklamen: Vegansk chokladmousse

(1:14)

Inlagda jordärtskockor med grön tartarsås

Jordärtskockorna får härligt syrlig smak som sedan rundas av något i stekpannan.

Columbus Leth

6 portioner

Du behöver:

1 kg jordärtskockor
5 dl ättiksprit, 6 %
7 dl vatten
4 msk olivolja, till stekning
Flingsalt

Grön tartarsås:

4 cornichoner
2 msk kapris
1 ½ dl majonnäs
1 msk färsk, finhackad körvel
2 msk finhackad gräslök
1 msk färsk, finhackad dragon
10 droppar
Tabasco
Salt

Topping:

3 nävar vattenkrasse
3 msk finriven pepparrot

Gör så här:

  1. Skrubba jordärtskockorna och dela dem i halvor eller kvartar. Mät upp ättika och vatten i en kastrull och koka upp lagen.
  2. Koka jordärtskockorna i 30–25 minuter, tills de är nästan helt mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av. Stek sedan jordärtskockorna gyllene i en panna med en skvätt olivolja. Krydda med salt.
  3. Tartarsås: Hacka cornichoner och kapris fint. Blanda med majonnäs i en skål och tillsätt hackad körvel, gräslök och dragon. Smaka av med Tabasco och salt.
  4. Fördela lite grön tartarsås i botten på sex djupa tallrikar eller på ett stort fat. Toppa med stekta jordärtskockor och garnera med vattenkrasse och riven pepparrot. Servera genast.

Foto: Columbus Leth