Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing

Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing.

En smakrik kyckling som passar till både vardags och fest. Servera med quinoa eller fullkornsris. Granatäpple innehåller antioxidanter som ellagsyra och kalium.
19 maj, 2019

4 personer

Du behöver:

500 g kycklingfilé

3 msk finriven färsk ingefära

1 msk paprikapulver

½ tsk svartpeppar

2 krm salt

1 granatäpple

140 g babyspenat

Jordnötsdressing:

3 msk olivolja

1 msk jordnötssmör

½ lime

1 krm salt

Gör så här:

Blanda ingefära, paprikapulver, peppar och salt. Gnid in kycklingfiléerna med blandningen och låt gärna marinera några timmar i kylskåpet.

Värm ugnen till 175°. Stek kycklingen i ugnen i en ugnssäker form 20–25 minuter till en innertemperatur på 68–70°, använd en stektermometer. Eller stek kycklingen i olja i en stekpanna 7–8 minuter per sida, tills kycklingen är genomstekt.

Blanda olivolja, jordnötssmör, pressad lime och salt till en dressing. Dela granatäpplet och kläm eller pilla ut kärnorna.Blanda spenat och granatäppelkärnor med dressingen och servera till kycklingen.

Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing.

Ingefärskyckling med granatäppelkärnor och jordnötsdressing.

Recept: Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehor
Foto: Bianca Brandon-Cox
Receptet är hämtat ur boken ”Hjärtvänlig mat” (Norstedts)