Inbakad brie med fikonmarmelad och honung
- AvRedaktionen
 
Vad är bättre än ost? Denna inbakade brie med fikonmarmelad och honung är en krämig favorit. Ringla över honung vid servering.
4 portioner
Inbakad brie:
1 paket färdig smördeg, 250 g
3-4 msk fikonmarmelad
200 g brieost
1 ägg
Till servering:
1 msk honung
2 msk hackade nötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
 - Bred ut degen på bakplåtspappersklädd plåt.
 - Lägg osten mitt på degen.
 - Bred ut ett jämnt lager marmelad på osten och slå in osten i degen.
 - Se till att ingen ost syns.
 - Blir det deg över kan du lägga den på som dekoration.
 - Vispa ägget.
 - Pensla all deg med ägg.
 - Grädda i ugnen i cirka 15 minuter tills smördegen är gyllene och frasig.
 - Ta från värmen, låt svalna något.
 - Ringla över honung och strö över nötter. Servera ljummen.
 
Av: Sofia Andersson Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER: Nötgratinerad brietårta