Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ile flottante med röda vinbär

25 okt, 2015
AvRedaktionen
Ile flottante med röda vinbär.
En klassisk fransk dessert med mjuka maränger i vaniljkräm. Namnet betyder flytande öar, och syftar på marängerna i vaniljkrämen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Sjudna mjuka maränger:

3 äggvitor

1/2 krm salt

1 tsk pressad citron

1 1/2 dl strösocker

Vaniljkräm:

3 äggulor

3 msk strösocker

1 vaniljstång (framskrapade frön)

3 dl vispgrädde

(Gör gärna vaniljkrämen dagen före och förvara i kylen.)

Till garnering:

färska bär, t ex vinbär, björnbär, lingon

Gör så här:

Börja med vaniljkrämen. Lägg äggulor, socker, vaniljfrön och grädde i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme under ständig omrörning tills det tjocknar. Låt svalna och ställ in i kylen cirka en timme eller över natten. Gör marängerna genom att vispa äggvitor, salt och pressad citron med elvisp i en ren bunke till ett fast skum. Fortsätt att vispa och ha i sockret så det blir en glansig, fast marängsmet.

Koka upp mycket vatten i en stor kastrull och klicka i smeten, ett par åt gången. Låt de sjuda cirka 4–5 minuter på ena sidan, vänd och låt sjuda något kortare på den andra. Ta upp med hålslev. Fördela krämen i portionsskålar och lägg i maränger och bär. Servera.

Ile flottante med röda vinbär.
Ile flottante med röda vinbär.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons