Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

IKEA lanserar vegetarisk korv – för bara 5 kr!

21 feb, 2018 
AvDavid Johansson
IKEA lanserar vegetarisk korv för 5 kr.
IKEA är kända för sin klassiska femkronorskorv. Nu kommer äntligen en vegetarisk variant! Först ut är Malmö men resten av världen står på tur.
Annons

Det var under 2015 som IKEA började servera grönsaksbullar som ett alternativ till deras klassiska köttbullsrätt. I takt med att fler och fler väljer bort kött oftare till förmån för grönsaker och vegetariska rätter kändes det som ett rimligt steg i rätt riktning.

Nu väljer företaget att gå på nästa klassiska rätt, som är så synonymt med den svenska möbeljätten: korven. Det är IKEA i Malmö som under en provperiod kommer servera en vegetarisk korv till priset av 5 kronor, precis som weinerkorven alltid kostat.

– Varje år välkomnar vi 660 miljoner människor till IKEA Foods utbud, och vi ser det här som en möjlighet att nå ut globalt med ett budskap och ansvarstagande att servera mat som är bra för människor och vår planet, sa Michael La Cour, VD för IKEA Food, till Independent.

Veganskt ökar, speciellt bland yngre

McDonalds lanserade vid årsskiftet sin första veganska burgare någonsin; staden Tampere i Finland var först ut med McVegan, som blev en braksuccé. Precis som McDonalds lär IKEA vilja locka en yngre målgrupp till sitt utbud genom den vegetariska korven, som man hoppas kunna börja marknadsföra som helt vegansk. La Cour menar att det för IKEA är viktigt att kunna erbjuda ett hållbart alternativ som faktiskt smakar gott:

Annons

– Det finns ingen poäng i att skapa ett mer hållbart alternativ till våra kunder om det inte smakar bra. Med den nya vegetariska varmkorven kan vi inspirera och erbjuda kunderna ett växtbaserat, hållbart och prisvärt alternativ, menar La Cour.

Det har tidigare rapporterats att den nya korven är helt vegansk, men IKEA poängterade att man inte kunnat bevisa att samtliga ingredienser är helt veganska. I en kommentar på Instagram säger man att prototypen är ett ”work in progress”.

IKEA:s vegetariska varmkorv säljs enbart på IKEA i Malmö, men kommer att börja slussas ut i varuhus runt om i världen i augusti.

McDonald’s lanserar McVegan.
McDonald’s lanserar McVegan.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons