Hummustallrik med halloumistekt zucchini

Hummustallrik med halloumistekt zucchini.

Enkel plocktallrik med hummus och halloumistekt zucchini. Servera med pitabröd som orientaliska tapas eller ett matigt tilltugg.
20 september, 2017

Tips! Kikärtsmjöl är proteinrikt och glutenfritt men det går bra med vetemjöl. Vill du göra helt glutenfria zucciniskivor väljer du det första mjölet samt sesamfrön.

4 portioner

Du behöver:

500 g morötter

1 hjärtsalladshuvud

75 g pistagekärnor

250 g hummus, naturell

250 g hummus, hot n spicy

vildgurka, oliver och pitabröd

chili, örter, citronskal och olivolja

Ostpanerad zucchini

1 zucchini ca 300 g

2 dl panko eller sesamfrön

200 g halloumi

1 dl mjöl, kikärtsmjöl eller vetemjöl

2-3 ägg

salt, svartpeppar

rapsolja till stekning

Gör så här:

1. Skär zucchinin i skivor ca 0,5 cm. Salta. Riv osten fint och blanda med panko eller sesamfrön eller en blandning av de två.

2. Vänd skivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ostblandningen.

3. Frityrstek zucchinin i rikligt med olja ca 2 minuter per sida till de har fått fin färg.

4. Skala morötterna och skär dem i stavar. Skölj salladen.

5. Rosta nötterna i en torr stekpanna utan fett och hacka dem grovt.

6. Lägg upp morötterna, sallad, hummus, oliver och gurka på skålar och fat. Strö över rostade nötter och toppa ev. med chili, citronskal, hackade örter och olivolja.

7. Servera med pitabröd.

Hummustallrik med halloumistekt zucchini.

Hummustallrik med halloumistekt zucchini.

Foto och recept: Sevan

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: