Hummersallad med chilimajonnäs

Hummersallad med chilimajonnäs.

Ljuvlig hummersallad med hemmagjord chilimajonnäs. Majonnäsen kan du göra en dag i förväg. Köp helst färsk hummer!
25 oktober, 2015

4 personer

Tid: 45 minuter

Hummersallad:

2 färska humrar

2 nävar blandade fina små sallatsblad

1 hjärtsallatshuvud, även kallat ”sweet gem”

olivolja

1/2 citron

flingsalt och nymald svartpeppar

1 bunt grön sparris

Chilimajonnäs:

2 äggulor

2 tsk fransk senap

1 msk pressad citron

1 krm salt

2 dl olivolja

1 vitlöksklyfta

flingsalt

1 stor chilifrukt, delad och urkärnad

Gör så här:

Börja med majonnäsen. Alla ingredienser ska ha rumstemperatur. Blanda äggulor, senap, citron och salt i en stor vid skål och vispa ihop med ballongvisp. Tillsätt oljan, först droppvis samtidigt som du vispar kraftigt. Fortsätt hälla oljan i en tunn fin stråle medan du ­vispar kraftigt tills majonnäsen tjocknar. Ha inte för bråttom! Skala, grovhacka och mosa vitlöksklyftan med knivbladets sida på en stor skärbräda med lite flingsalt. Finhacka chilin och mosa den tillsammans med vitlöksklyftan till en pasta. Tillsätt det till majonnäsen och låt den stå i kyl gärna över natten eller ett par timmar.

Skala och ta ur köttet från humrarna. Dressa sallatsbladen med lite olja och några droppar citron samt salt och peppar. Fördela den i fyra höga skålar eller glas. Stek sparrisen hastigt i lite olja och salta lätt. Ställ ett par hjärtsallatsblad i varje portion tillsammans med sparrisen. Dela upp hummerköttet och tillsätt det samt en klick majonnäs. Servera genast.

Hummersallad med chilimajonnäs.

Hummersallad med chilimajonnäs.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: