Hummersallad med avokado och brynt smörvinägrett
- AvRedaktionen
Vill man någon gång känna sig riktigt lyxig ska man kosta på sig en färsk hummer. Ät den som den är eller gör den här goda salladen. Brynt smör i vinägretten ger en härligt nötig smak.
2 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 kokta humrar
10 rädisor
1 knippe grön sparris
1 stor avokado
50 g blandade fina sallatsblad
flingsalt och nymald svartpeppar
Brynt smörvinägrett:
100 g smör
1 msk rödvinsvinäger
Gör så här:
Börja med vinägretten. Bryn smöret och skeda bort eventuellt brända partiklar. Vispa i vinägern. Dela hummern längs med, och ta allt kött ur stjärten och klorna. Ta bort den svarta strängen som löper längs med stjärtköttet. Skär köttet i bitar. Dela rädisorna, förväll sparrisen i 3 minuter och skär den i bitar. Dela och skala avokadon och skär i klyftor. Fördela sallatsbladen på ett stort fat och lägg på grönsakerna. Toppa med hummerköttet, salta och peppra lätt och servera med smörvinägretten och ett gott bröd.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull