Hummersallad med avokado och brynt smörvinägrett

Hummersallad med avokado och brynt smörvinägrett.

Vill man någon gång känna sig riktigt lyxig ska man kosta på sig en färsk hummer. Ät den som den är eller gör den här goda salladen. Brynt smör i vinägretten ger en härligt nötig smak.
05 december, 2014

2 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 kokta humrar

10 rädisor

1 knippe grön sparris

1 stor avokado

50 g blandade fina sallatsblad

flingsalt och nymald svartpeppar

Brynt smörvinägrett:

100 g smör

1 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

Börja med vinägretten. Bryn smöret och skeda bort eventuellt brända partiklar. Vispa i vinägern. Dela hummern längs med, och ta allt kött ur stjärten och klorna. Ta bort den svarta strängen som löper längs med stjärtköttet. Skär köttet i bitar. Dela rädisorna, förväll sparrisen i 3 minuter och skär den i bitar. Dela och skala avokadon och skär i klyftor. Fördela sallatsbladen på ett stort fat och lägg på grönsakerna. Toppa med hummerköttet, salta och peppra lätt och servera med smörvinägretten och ett gott bröd.

Hummersallad för två med brynt smörvinägrett.

Hummersallad för två med brynt smörvinägrett.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: