Honungs- och senapsmarinerad fläskfilé

Honungs- och senapsmarinerad fläskfilé.

Med en marinad blir fläskfilén både saftig och smakrik. Här har vi använt honung, senap, salt, peppar och timjan. Servera med dina favorittillbehör.
19 februari, 2018

6 personer

Du behöver:

2 fläskfiléer, ca 1 kg totalt

salt

färskmalen svartpeppar

1 kruka färsk timjan

2 msk grovkornig senap

2 msk flytande honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet. Krydda med salt och peppar. Hacka hälften av timjanbladen och rör ihop med senap och honung till en tjockflytande marinad. Lägg köttet i ett ugnsfast fat och pensla med hälften av marinaden. Täck med folie och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter (gärna tillsammans med bakad rödlök).

Ta ut från ugnen, höj temperaturen till 230°. Ta bort folien från köttet och pensla med resten av marinaden. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 60–62°, cirka 5–10 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter innan det skärs upp.

Honungs- och senapsmarinerad fläskfilé.

Honungs- och senapsmarinerad fläskfilé.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: