6 personer
Du behöver:
2 fläskfiléer, ca 1 kg totalt
salt
färskmalen svartpeppar
1 kruka färsk timjan
2 msk grovkornig senap
2 msk flytande honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet. Krydda med salt och peppar. Hacka hälften av timjanbladen och rör ihop med senap och honung till en tjockflytande marinad. Lägg köttet i ett ugnsfast fat och pensla med hälften av marinaden. Täck med folie och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter (gärna tillsammans med bakad rödlök).
Ta ut från ugnen, höj temperaturen till 230°. Ta bort folien från köttet och pensla med resten av marinaden. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 60–62°, cirka 5–10 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter innan det skärs upp.

Honungs- och senapsmarinerad fläskfilé.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft