Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Honungs- och senapsmarinerad fläskytterfilé

19 feb, 2018
AvRedaktionen
Honungs- och senapsmarinerad fläskfilé.
Med en marinad blir fläskytterfilén både saftig och smakrik. Här har vi använt honung, senap, salt, peppar och timjan. Servera med dina favorittillbehör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

2 fläskytterfiléer, ca 1 kg totalt

salt

färskmalen svartpeppar

1 kruka färsk timjan

2 msk grovkornig senap

2 msk flytande honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Putsa köttet. Krydda med salt och peppar. Hacka hälften av timjanbladen och rör ihop med senap och honung till en tjockflytande marinad. Lägg köttet i ett ugnsfast fat och pensla med hälften av marinaden. Täck med folie och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter (gärna tillsammans med bakad rödlök).

Ta ut från ugnen, höj temperaturen till 230°. Ta bort folien från köttet och pensla med resten av marinaden. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 60–62°, cirka 5–10 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter innan det skärs upp.

Honungs- och senapsmarinerad fläskfilé.
Honungs- och senapsmarinerad fläskytterfilé.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons