Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

HollyFood: Anine Bing

29 jun, 2014 
AvRebecca Wictor
Annons
anine bing
Foto: Martin Löf

I sista delen av vår HollyFood-serie träffar vi Anine Bing som har bott fram och tillbaka i L A de ­senaste 10 åren, då hon först kom till Hollywood som modell och sångerska. Nu har hon rotat sig i Hollywood Hills med sin fästman Nicolai och deras två små barn. Tillsammans driver de hennes klädmärke Anine Bing. Anine älskar mat och härliga råvaror, och en söndag med Anine och hennes familj betyder oftast Farmers Market. Men hon är ändå inte överförtjust i själva matlagningen.

– Av någon anledning har det aldrig intresserat mig. Jag uppskattar god och vällagad mat – om andra lagar den, säger hon och skrattar. Men jag är inte så krävande och komplicerad när det kommer till mat. Enkel mat är oftast godast. Jag skulle kunna leva på pasta med smör resten av livet. Jag älskar pasta!

Annons

Bakar du i stället?

– Jag älskar att baka, antagligen för att jag är så svag för sötsaker! Jag har 3–4 kakor som jag är bra på, däribland cupcakes som jag gillar att pynta fint.

Men när du väl lagar mat, vad blir det då?

– Jag är en jäkel på pannkakor och lagar ofta pasta eller något annat som man snabbt slänger ihop. Jag är inte den som planerar i förväg vad vi ska äta. Det måste gå snabbt, annars tappar jag tålamodet. Om vi har vänner över så lagar jag, eller vi, något enkelt som pasta bolognese. Vi bjuder också gärna på vår citronkyckling med saltad citron som är ett recept från min svärmor.

Lagar Nicolai mat?

– Ja, han lagar mat, men vi jobbar båda så mycket så det blir oftast något som går snabbt. Han är en mästare på att grilla!

Svenska favoriträtter?

– Köttbullar och potatismos – så gott! Sedan ­älskar jag svenskt lösgodis. Det skulle jag gärna äta i stället för mat om godis hade de näringsämnen man behöver.

Annons

Vad är det bästa med maten i Kalifornien?

– Det stora utbudet som finns här, vare sig man vill äta veganfood, thai eller fransk husmanskost. Allt man någonsin kan vara sugen på finns här. Jag är också en fan av alla fantastiska Farmers Markets, där de lokala bönderna samlas och säljer sin skörd av råvaror och blommor. Det härligaste jag vet är att strosa runt och kolla in alla vackra frukter och grönsaker.

Största skillnaderna mellan amerikansk och svensk mat?

– Det första jag tänker på är brödet. Det finns inget gott grovt bröd här, och amerikanerna kan inte riktigt baka bröd.

Några älsklingsställen i L A?

– Jag älskar Urth Caffe. De har verkligen de godaste salladerna i L A, enligt mig. Jag ­gillar också Boa Steakhouse för sina fantastiska steaks, Katsuya för sin sushi och Counterburger för sina burgare. Bottega Louie downtown L A är också ett härligt ställe, med brasseriemat och fantastiska bakverk från sitt eget patisserie.

Annons

Slutligen, om du fick bjuda in vem du ville på middag … vad lagar du, och vem bjuder du?

– Jag skulle bjuda Mia Törnblom på middag. Tycker hon verkar otroligt härlig, och hennes böcker om självkänsla är så inspirerande. Jag skulle såklart laga denna sallad och till efterrätt blir det marängsviss. Har fått för mig att hon, precis som jag, gillar sötsaker …

Se Anines goda recept på American Chefs Salad här!

american chefs salad
Foto: Martin Löf

FAKTA Anine Bing
Ålder: 30 år.
Familj: Fästmannen Nicolai, dottern Bianca och sonen Benjamin.
Bor: Hollywood Hills i Los Angeles.
Gör: Designer, modell, konstnär, sångerska och bloggerska.
Aktuell med:  Nya kollektioner (kläder,  skor, smycken) under det egna varumärket Anine Bing. Egen blogg.

 

Annons