Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatSomriga drinkarGrillat

H&M:s nya satsning It's Pleat samarbetar med Food Pharmacy

21 aug, 2018 
AvJohanna Lejon
It's pleat samarbetar med Food Pharmacy
Nu tar H&M:s kafésatsning It’s Pleat nästa steg och samarbetar med några av Sveriges mest tongivande matinspiratörer – Food Pharmacy. Kolla in de läckra produkterna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

It’s Pleat är namnet på en av H&Ms senaste satsningar för att göra butikupplevelsen komplett och få den att inte bara kretsa kring mode och kläder utan även om mat ochvämående. Det hela handlar ett kafékonceptet som är skapat för att ge H&Ms kunder en plats att slappna av, ta en paus från shoppingen och ladda om.

Nya satsningen

Nu tar It’s Pleat nästa steg och samarbetar med några av Sveriges mest tongivande matinspiratörer – Food Pharmacy.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Lina Nertby Aurell och Mia Clase, upphovskvinnorna bakom Food Pharmacy, har med sin karaktäristiska humor, fingertoppskänsla och djupa kunskap om hur det vi äter påverkar kroppen spridit sin matfilosofi långt bortom de redan frälsta. Ord som “tarmflora” och “probiotika” har tack vare Food Pharmacy blivit allmänt lingo. De har sedan dag ett haft som mål att inspirera människor att göra det lätt att äta hälsosamt och gjort det genom både blogg, podd och två böcker. It’s Pleat delar deras filosofi vilket gjorde samarbetet dem emellan till en självklarhet.

It's pleat samarbetar med Food Pharmacy

Tillsammans har de nu tagit fram fyra exklusiva produkter som under ett begränsat antal veckor kommer att finnas till försäljning i It’s Pleats lokaler på Drottninggatan 56 i Stockholm. Produkterna är fullproppade med frukt och grönt och kommer göra det möjligt för fler att göra ett hälsosamt val i vardagen.

Annons

ELLE har fått en pratstund med både It’s Pleat och Food Pharmacy.

Berätta om samarbetet mellan It’s Pleat och Food Pharmacy!

Caroline Björkholm, creative director, It’s Pleat: – It’s Pleat vill inspirera och göra det möjligt för människor att göra balanserade val, utan att vara exkluderande eller komma med pekpinnar. Vi kallar det en healty-ish syn på mat. Det ska vara kul och okomplicerat att äta gott! Därför kan man på It’s Pleats meny hitta nyttigheter och godsaker som både är välbalanserade och supergoda. Som matälskare har vi länge varit fans av Food Pharmacy! Vi insåg att vi delade den här healty-ish visionen om att inspirera till bra val utan trista pekpinnar så det blev starten för att hitta på något tillsammans. Vi är jätteglada att våra gäster får en chans att ta del av Food Pharmacys goda och lätt knasiga värld.

FP: – När It’s Pleat hörde av sig blev vi väldigt nyfikna, och det tog inte många minuter in i första mötet innan vi förstod vilken supermatch vi var. Båda har som ambition att inspirera och hjälpa människor att äta bättre, och båda är precis lika trötta på pekpinnar och förbud. Vi har lite dille på att försöka få folk att sluta fokusera på vad de “borde” avstå från och få dem att tänka på vad de kan addera istället. Det blir mycket roligare och mer hållbart då! Strunta i hur du ser ut och tänk på hur maten ska få dig att må istället. Vi tror inte alls på dieter i bemärkelsen att man utesluter saker utan tycker om att tänka på oss som näringsjägare istället. Det går att jaga näring till och med när man ska fika, det är våra produkter som vi har tagit fram tillsammans med It’s Pleat ett utmärkt bevis på!

H&M nya samarbete

Berätta om produkterna!

Victoria Nordström, matdesigner på It’s Pleat: – Food Pharmacy har otroligt många härliga recept och idéer, och tillsammans har vi tagit fram fyra produkter som både är välbalanserade och väldigt goda. Vi har en raw chokladboll som är förvillande lik en vanlig chokladboll men som är fri från både socker, smör, gluten och laktos. Den röda shoten och den gröna smoothien är både supergoda och ihopsatta för att tarmfloran ska ta ett glädjeskutt! Traditionellt slänger vi ofta skal, kärnor och blast vilket är de mest näringsrika delarna av grönsaker och frukt men den här supersmoothien innehåller hela frukter och grönsaker och är därför perfekt som mellis eller som komplement till lunchen. Den fjärde produkten är vår variant på en freakshake, som ju brukar vara fantastiska att titta på men inte ge någon vidare energiboost. Den här är kanske den första som gör sig bra både på Instagram och i magen!

Annons

Vilken är er favoritprodukt?

Caroline Björkholm, creative director, It’s Pleat: – Jag älskar att vi har en freakshake i kollektionen! Eftersom de vanligtvis fullständigt exploderar av socker, färgämnen, tillsatser var det en spännande utmaning hur man kan göra den hälsosam, utan att tumma på upplevelsen och det galna. Vår variant består av mango, dadlar, golden milk-kryddblandning, havremjölk och is. Sen toppar man med vispad kokosgrädde, vilket är löjligt gott i kombination till golden milkshaken. Vi har ett ”strössel” av riven kokos, kokoschips och popcorn som är rullade i gurkmeja, matcha och lingonpulver. Det är festligt för ögat och ger gott krisp och smak! Och eftersom freakshake är lika med överdåd så får man såklart både en raw chokladboll och färsk frukt på spett i sin shake. Det är i princip en hel måltid av godsaker!

FP: – Haha, nu ber du oss att välja mellan våra barn. Men om vi nu verkligen måste välja så får det nog bli freakshaken som får alla drömmar att gå i uppfyllelse samtidigt … eller nej förresten: den gröna smoothien! Vi är så grymt stolta (och smått chockade) över att vi lyckades näringsboosta den så maximalt och klämma ner alltifrån blast, groddar och surkål i den, utan att göra avkall på smaken. Den är verkligen helt fantastisk!

Food Pharmacy

Det känns verkligen som Food Pharmacy har blivit ett begrepp hos många människor – varför tror ni att det är så?

Annons

FP: – Förutom bra timing så har vi lagt oerhört mycket krut på att förenkla och göra det vi skriver om lustfyllt. Genom våra kanaler – foodpharmacy.se, våra böcker, insta och Food Pharmacy-podden – har vi lyckats bli lite av en länk mellan forskarna och allmänheten. Det har i alla fall alltid varit vår ambition att göra forskningen som finns på mat och hälsa mer tillgänglig för allmänheten, för att på sikt kunna förbättra folkhälsan. Det kanske låter som ett ambitiöst mål, men vi tror att det är fullt möjligt. Vi har själva gått från att tro att vi var en del av ett hälsolotteri till att förstå hur oerhört mycket vi kan påverka genom vår livsstil.

Om man vill komma igång och äta enligt Food Pharmacy-modellen i höst – vilka produkter/livsmedel bör man absolut ha hemma?

FP: – I takt med att de kyliga vindarna drar in över landet så byter vi om till myskläder, går in i köket och fokuserar på en härlig säsong full av kål, blåbär, lök, rotfrukter och äpplen. Vi varvar gröna smoothies, krämiga coleslaws, nyttiga bärpajer och mustiga jordärtskockssoppor i höst. Jordärtskockssoppan med päron från Food Pharmacy Kokboken kommer göras på repeat! Och så fyller vi på teförrådet hemma också förstås – på hösten dricker vi flera koppar te om dagen av alltifrån matcha, kanelteer och avrundar alltid med en kopp kamomillte på kvällen.

Kolla in It’s Pleat- x Food Pharmacy-produkterna nedan:

Food Pharmacy-produkterna
En Food Pharmacy-produk
Grön juice
It's pleat samarbetar med Food Pharmacy och här är några produkter

Foto Petter Bäcklund

Annons