Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Historieätarna firar jul

04 dec, 2013 
AvRebecca Wictor
Annons
ad09ce42e3692bfb_800x800ar

De har redan ätit sig genom mycket av vår historia och nu tar de sig an vår heligaste tradition. Den 26 december sänds en julspecial av det populära programmet Historieätarna i SVT 1.

Programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag har hyllats flera gånger om för sin serie Historieätarna. Nu ska de gräva i vår mest älskade högtid, julen. De kommer att slakta julgrisen, bada julbad, fira Norén-jul ovh fly julen.

– Vi har gjort nedslag i julens traditioner – höjdpunkter som smärtpunkter. Varför älskar vi julen så mycket? Och varför är den kärleken vanligtvis helt och hållet obesvarad?, säger Lotta Lundgren.

Annons

Programmet lovas bli en orgie i julbord av de mest skiftande slag fylld med oväntade inslag och kulinariska tveksamheter.

– Precis som allt annat i vår svenska kultur har julen alltid varit i ständig förändring. Man kan säga att programmet är en retsam julhälsning till dom som tror att svensk kultur är någonting vi kan konservera genom att dra upp gränser mot andra kulturer, säger Erik Haag.

Historieätarna firar jul sänds klockan 20.00 den 26:e december på SVT1.

Annons