Heta chilimandlar

  • AvRedaktionen
Heta chilimandlar.
Knapriga och kryddiga mandlar, perfekta till fördrinken. Krydda med cayennepeppar eller chilipulver och rosta i ugnen i tio minuter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

1 1/2 dl vatten

4 tsk salt

200 g mandlar

1 krm cayennepeppar eller chilipulver

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, salt och cayennepeppar och rör tills saltet lösts upp.
  2. Stäng av värmen, tillsätt mandlarna och låt stå i 1–2 minuter.
  3. Sila av mandlarna och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen på 225° i tio minuter.
Heta chilimandlar.
Heta chilimandlar.

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!