Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Heta chilimandlar

09 maj, 2016
AvRedaktionen
Heta chilimandlar.
Knapriga och kryddiga mandlar, perfekta till fördrinken. Krydda med cayennepeppar eller chilipulver och rosta i ugnen i tio minuter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

1 1/2 dl vatten

4 tsk salt

200 g mandlar

1 krm cayennepeppar eller chilipulver

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, salt och cayennepeppar och rör tills saltet lösts upp.
  2. Stäng av värmen, tillsätt mandlarna och låt stå i 1–2 minuter.
  3. Sila av mandlarna och sprid ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Rosta i ugnen på 225° i tio minuter.
Heta chilimandlar.
Heta chilimandlar.

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons