Hemmagjord sylt och marmelad

Gör hemmagjord sylt och marmelad.

Sylt och marmelad är inte alls svårt att göra själv. Allt du behöver är valfria frukter eller bär och syltsocker. Gott både på mackan och till ostbrickan.
29 november, 2017

Hallon- & kokossylt

Du behöver:

250 g hallon

2 dl syltsocker, Dansukker

2 tsk kokosflagor

Gör så här:

Skölj och rensa hallonen. Blanda hallon och syltsocker i en gryta och koka under omrörning i 2–3 minuter. Ta grytan från värmen och skumma noga. Tillsätt kokosflagor. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Krusbärs-, kiwi- och druvmarmelad

Du behöver:

350 g gröna krusbär

350 g kiwi

350 g gröna vindruvor

2 dl vatten

1 kanelstång

500 g syltsocker, Dansukker

1 lime, saft och rivet skal

Gör så här:

Skölj och snoppa krusbären samt skär dem i bitar. Skala och skär kiwin i små bitar. Skölj, halvera och kärna ur druvorna. Blanda bär, frukt, vatten och kanelstång i en gryta och sjud på svag värme under lock i 10 minuter. Tillsätt syltsocker, limesaft och -skal och koka under omrörning i 3–4 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara mörkt och svalt.

Hemmagjord sylt och marmelad.

Hemmagjord sylt och marmelad.