Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Hemmagjord färskost i laxknyten

14 jun, 2017
AvRedaktionen
Hemmagjord färskost i laxknyten.
Egengjord färskost är gott och enkelt att göra. Klicka ut på rökta laxskivor och rulla ihop. Lägg dem på ett romansalladsblad och ät dem direkt med händerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ca 20 st

Tid: 20 minuter + 6 timmar i kyl

Du behöver:

1 liter filmjölk

2 dl crème fraiche

smaksättning (t.ex., vitlök, citron, gräslök, flingsalt och svartpeppar)

700 g rökt lax (skivad)

romansallad

Gör så här:

Häll upp ingredienserna till osten i en kastrull och rör om. Låt massan stå på låg, låg värme tills den börjar vassla sig, det vill säga skiktar sig. Täck ett durkslag med en ren handduk och häll försiktigt över ostmassan. Täck över ostmassan med handdukskanterna, ställ en kastrull under och ställ in i kylen minst 6 timmar.

Smaksätt den sedan med valfria smaker, till exempel pressad vitlök, klippt gräslök, citronzest samt flingsalt och svartpeppar efter smak. Klicka ut på rökta laxskivor och rulla ihop. Lägg dem på ett romansalladsblad och ät dem direkt med händerna.

Hemmagjord färskost i laxknyten.
Hemmagjord färskost i laxknyten.

Av: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons