Hemkokta kräftor och 5 goda tillbehör

Hemkokta kräftor och goda tillbehör.

På med hatten och bjud in till kräftskiva! Succén är given med hemkokta kräftor och läckra tillbehör som flätat bröd, raclettepaj och marängkaka.
15 augusti, 2018

1. Grundrecept kräftor

Att koka kräftor är ingen konst om du följer vårt enkla grundrecept. Koka gärna kräftorna 1–2 dygn före servering.

Till receptet >>

Koka kräftorna enligt vårt grundrecept.

Koka kräftorna enligt vårt grundrecept.

2. Ceviche med lax och kräftstjärtar

En härlig frisk entrérätt som är fin att servera i snapsglas. Perfekt att avnjuta innan gästerna får slå sig ner till bords.

Till receptet >>

Ceviche med lax och kräftstjärtar.

Ceviche med lax och kräftstjärtar.

3. Flätat bröd med gruyère

Dekorativa bröd i form av flätor med god sälta från osten. Passar perfekt till kräftorna! Toppa gärna med färskost.

Till receptet >>

Flätat bröd med gruyère.

Flätat bröd med gruyère.

4. Färskost med egen smaksättning

Färskost som du har smaksatt själv med örter eller tomat och chili är otroligt uppskattat, snyggt och enkelt.

Till receptet >>

Färskost med egen smaksättning.

Färskost med egen smaksättning.

5. Paj med chili och racletteost

En paj med lite sting i som gifter sig fint med kräftorna. Kan förberedas dagen innan.

Till receptet >>

Paj med chili och racletteost.

Paj med chili och racletteost.

6. Marängkaka med vinbär

Ljuvlig kaka med maräng och röda vinbär. Det går bra att dubbla receptet och baka ut den i långpanna.

Till receptet >>

Marängkaka med vinbär.

Marängkaka med vinbär.

Fler recept och vintips till kräftskivan hittar du här >>

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: