Hemgjorda äppelchips

Recept på handgjorda äppelchips

Söta, syrliga och oemotståndligt goda. Skapa härlig höstkänsla med dessa magiska äppelchips!
16 september, 2019

30–40 stycken

Du behöver:

3–4 äpplen

sockerlag

1 dl vatten

1 dl strösocker

2 msk färskpressad citron

Gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna till sockerlagen och låt den kallna.
  2. Sätt ugnen på 100° varmluft.
  3. Kärna ur äpplena. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin.
  4. Lägg skivorna i lagen och låt stå 15 minuter.
  5. Lyft därefter upp äppelskivorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Sockerlagen som blir kvar kan du förvara i kylen och använda till att blanda drinkar.
  6. Lägg äppelskivorna på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Ställ in i ugnen (låt ugnsluckan vara lite på glänt) och låt torka ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga.
  8. Förvara torrt i en tättslutande burk.
Recept på handgjorda äppelchips

Handgjorda äppelchips.

Av: Anne Wendt/Söderberg Agentur

Foto: Lisa Björner

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: