Så enkelt gör du ljuvlig hemgjord limoncello

Recept på hemgjord limoncello

Columbus Leth
Limoncello är en italiensk favorit som går att dricka välkyld som den är. Eller varför inte blanda limoncello med prosecco för en somrig feeling? Gör din egen limoncello med det här enkla receptet!
17 mars, 2021

gör din egen limoncello på nolltid

Fantastiskt gott att sippa på innan eller efter maten, eller att ha i drinkar eller bakverk.

Så gör du hemgjord limoncello
Columbus Leth

2 ½ liter

Du behöver:

Skal från 10–15 ekologiska citroner
75 cl vodka

Syrup:

1/2 liter vatten
1/2 kg socker

Gör så här:

  1. Skölj citronerna noga och skala loss det gula från skalet, försökt att inte få med det vita bittra innanför. Lägg citronskalen i en stor skål eller tillbringare med lock, häll över vodkan och låt dra i minst 7 dagar, gärna 14. Sila sedan vodkablandningen genom ett kaffefilter. Upprepa cirka 4 gånger tills vätskan är klar.
  2. Koka upp vatten och socker till sockret är upplöst. Låt svalna. Blanda sockerlagen i vodkablandningen, ta lite i taget och smaka av tills blandningen är syrligt söt, men inte för sliskig – den kommer dessutom mogna i smaken med tiden och bli mjukare, rundare och sötare, så ta med det i beräkningen. Låt sedan dra ytterligare 7 dagar innan det är dags att servera. Lägg den gärna i frysen ett par timmar innan servering så den dricks alldeles iskall.

Recept: Timm Vladimir

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK

Missa inte

Trifle med rabarber och limoncellokräm

Sommarens godaste efterrätt!

Vårbubbel med prosecco och limoncello

Vår och Italien i ett och samma glas!

Limoncellogrädde med amarettobiscotti

Servera gärna med extra biscotti.