Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så enkelt gör du ljuvlig hemgjord limoncello

17 mar, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på hemgjord limoncello
Limoncello är en italiensk favorit som går att dricka välkyld som den är. Eller varför inte blanda limoncello med prosecco för en somrig feeling? Gör din egen limoncello med det här enkla receptet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021Brand logo
5 Champagnetrender du bör ha koll på 2021

gör din egen limoncello på nolltid

Fantastiskt gott att sippa på innan eller efter maten, eller att ha i drinkar eller bakverk.

Så gör du hemgjord limoncello

2 ½ liter

Du behöver:

Skal från 10–15 ekologiska citroner
75 cl vodka

Syrup:

1/2 liter vatten
1/2 kg socker

Gör så här:

  1. Skölj citronerna noga och skala loss det gula från skalet, försökt att inte få med det vita bittra innanför. Lägg citronskalen i en stor skål eller tillbringare med lock, häll över vodkan och låt dra i minst 7 dagar, gärna 14. Sila sedan vodkablandningen genom ett kaffefilter. Upprepa cirka 4 gånger tills vätskan är klar.
  2. Koka upp vatten och socker till sockret är upplöst. Låt svalna. Blanda sockerlagen i vodkablandningen, ta lite i taget och smaka av tills blandningen är syrligt söt, men inte för sliskig – den kommer dessutom mogna i smaken med tiden och bli mjukare, rundare och sötare, så ta med det i beräkningen. Låt sedan dra ytterligare 7 dagar innan det är dags att servera. Lägg den gärna i frysen ett par timmar innan servering så den dricks alldeles iskall.

Recept: Timm Vladimir

Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth, Aller Media DK

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons