Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Hemgjord hallonsås

01 apr, 2017
AvRedaktionen
Hemgjord hallonsås.
En frisk sås som passar lika bra till grillat som till desserten. Tips! Tillsätt gärna 1–2 msk färdig hickorysås, det blir en fin brytning om hallon­såsen ska serveras till grillat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

cirka 5 dl

Tid: 5 minuter

Du behöver:

500 g frysta hallon

1/2 dl florsocker

1 msk Crema di balsamico (krämig balsamvinäger)

1 msk vodka

Gör så här:

Mixa hallon och florsocker jämnt. Tillsätt Crema di balsamico och späd med lite vodka. Servera såsen rumstempererad till glass eller en grillad köttbit. Den går bra att frysa om man vill ta fram den vid ett senare tillfälle.

Hemgjord hallonsås.
Hemgjord hallonsås.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons