Helbakad piggvar med pepparrot

Helbakad piggvar med pepparrot.

Att tillaga piggvar på låg värme i ugnen är bland det godaste man kan göra med en hel fisk. Medan piggvaren bakas har du tid att slappa en stund.
17 augusti, 2017

Beräkna ca 45 minuter tillagningstid per kilo fisk och ca 500 gram fisk per portion. Känn efter då och då så att fisken inte blir överkokt, när benet lossnar lätt är den färdig.

4 port

Du behöver:

1 hel piggvar

50 g pepparrot

1 citron

200 g Arla Svenskt Smör

hackad färsk dill

salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 140º. Skölj och torka fisken noga. Lägg den på en ugnsplåt. Salta och hyvla över smöret.
  2. Skiva citronen och lägg på fisken. Strö över massor med dill och riv över rikligt med pepparrot.
  3. Baka fisken i mitten av ugnen tills filéerna lossnar lätt från benet, ca 45 min.
  4. Plocka bort citronskivorna och riv på mer pepparrot innan servering.

Tips: Glöm inte att hälla det goda smöret över varje portion vid servering.

Helbakad piggvar med pepparrot.

Helbakad piggvar med pepparrot.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla