Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter

16 apr, 2018
AvRedaktionen
Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.
Smakrik lax med teriyakisås, sweet chili och soja. Toppa med strimlad chili, lime, cashewnötter och korianderblad. Servera med ris och lättkokta sockerärter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6–8 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1,2–1,5 kg laxfilé

1 1/2 dl teriyakisås

1 1/2 dl sweet chilisås

1/2 dl ljus soja

1 röd chili

1 lime

100 g salta cashewnötter

1 kruka koriander

Till servering:

ris och lättkokta sockerärter

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås, sweet chili och soja och häll det över laxen. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor, strö över nötterna och avsluta med korianderblad.

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.
Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons