Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.

Smakrik lax med teriyakisås, sweet chili och soja. Toppa med strimlad chili, lime, cashewnötter och korianderblad. Servera med ris och lättkokta sockerärter.
16 april, 2018

6–8 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1,2–1,5 kg laxfilé

1 1/2 dl teriyakisås

1 1/2 dl sweet chilisås

1/2 dl ljus soja

1 röd chili

1 lime

100 g salta cashewnötter

1 kruka koriander

Till servering:

ris och lättkokta sockerärter

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås, sweet chili och soja och häll det över laxen. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor, strö över nötterna och avsluta med korianderblad.

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.

Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips