Helbakad laxsida med teriyakisås och cashewnötter
- AvRedaktionen
Smakrik lax med teriyakisås, sweet chili och soja. Toppa med strimlad chili, lime, cashewnötter och korianderblad. Servera med ris och lättkokta sockerärter.
6–8 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1,2–1,5 kg laxfilé
1 1/2 dl teriyakisås
1 1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ljus soja
1 röd chili
1 lime
100 g salta cashewnötter
1 kruka koriander
Till servering:
ris och lättkokta sockerärter
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Blanda teriyakisås, sweet chili och soja och häll det över laxen. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Kärna ur och strimla chilin och strö den över laxen. Lägg på limeskivor, strö över nötterna och avsluta med korianderblad.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips