Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

09 aug, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs
Havskräftstjärtar som serveras med kryddstark sriracha-majonnäs är en enkel förrätt med lätta och rena smaker. Goda råvaror behöver inte så mycket!
Annons
TV: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjromBrand logo
TV: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjrom

Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

Pilligt, lyxigt och gott att doppa havskräftstjärtar i god dipp.

Bjud på havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

4 portioner

Annons

Du behöver:

800 g havskräftstjärtar
1 citron
1 handfull slätbladig persilja
1 färsk röd chili
3 dl vitt vin
25 g smör
Salt och peppar

Till servering:

1 ½ dl majonnäs
2 msk srirachasås
1 citron
1 surdegsbröd

Gör så här:

  1. Skölj citron, persilja och chili. Skär citronen i skivor och lägg dem i en gryta tillsammans med persilja, chili, vitt vin, smör, salt och peppar. Värm upp grytan tills den nästan kokar, lägg i havskräftstjärtarna och lägg på locket och låt ånga i 5–6 minuter. Lyft ur med hålslev.
  2. Rör ihop majonnäs med srirachasåsen. Servera kräftstjärtarna ljumna med srirachamajonnäs, citronklyftor och bröd.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

TV: Klassiska desserter – med en twistBrand logo
TV: Klassiska desserter – med en twist

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons