Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

Recept på havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

Columbus Leth
Havskräftstjärtar som serveras med kryddstark sriracha-majonnäs är en enkel förrätt med lätta och rena smaker. Goda råvaror behöver inte så mycket!
09 augusti, 2021
TV: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjrom
0:39

Efter reklamen: TV: Västerbottenkräm i snapsglas med kavring och löjrom

(0:39)

Havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs

Pilligt, lyxigt och gott att doppa havskräftstjärtar i god dipp.

Bjud på havskräftstjärtar med sriracha-majonnäs
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

800 g havskräftstjärtar
1 citron
1 handfull slätbladig persilja
1 färsk röd chili
3 dl vitt vin
25 g smör
Salt och peppar

Till servering:

1 ½ dl majonnäs
2 msk srirachasås
1 citron
1 surdegsbröd

Gör så här:

  1. Skölj citron, persilja och chili. Skär citronen i skivor och lägg dem i en gryta tillsammans med persilja, chili, vitt vin, smör, salt och peppar. Värm upp grytan tills den nästan kokar, lägg i havskräftstjärtarna och lägg på locket och låt ånga i 5–6 minuter. Lyft ur med hålslev.
  2. Rör ihop majonnäs med srirachasåsen. Servera kräftstjärtarna ljumna med srirachamajonnäs, citronklyftor och bröd.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

TV: Klassiska desserter – med en twist
1:58

Efter reklamen: TV: Klassiska desserter – med en twist

(1:58)

Missa inte

Vit sparris med citronsås och räkor

Enkel och lyxig förrätt!

Grillade havskräftor med färskostsröra med sting

Det går inte att få nog av skaldjur!

Lyxiga shrimp rolls i briochebröd

Lättlagad förrätt med räkor!