Havregrynsgröt med banan, choklad och jordnötskräm

Recept på havregrynsgröt med banan, choklad och jordnötskräm

Peter Kam
Här har vi gett klassikern havregrynsgröt en rejäl uppgradering – toppad med stekt banan, choklad och jordnötskräm. Hur gott?
24 augusti, 2021
4 tips för en lyxig brunch hemma
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Slå på ljud

Havregrynsgröt med banan, choklad och jordnötskräm

Lyxtoppad klassiker!

Så gör du havregrynsgröt med banan, choklad och jordnötskräm
Peter Kam

4 portioner

Du behöver:

3 ¼ dl (120 g) havregryn
4 dl vatten
4 dl mandelmjölk
1 msk salt
½ tsk stött kardemumma

Topping:

4 bananer
10 g mörk choklad
15 g smör
1 msk jordnötssmör
1 ½ dl yoghurt
1 lime
3 msk hackade rostade hasselnötter

Gör så här:

  1. Koka havregryn, vatten, mandelmjölk, salt och kardemumma under omrörning. Gröten ska bli krämig.
  2. Dela bananerna på mitten och halvera dem på längden. Hacka chokladen grovt. Smält smör i en stekpanna och strö choklad över bananerna. Stek bananerna i 2–3 minuter på varje sida.
  3. Vispa upp jordnötssmör, yoghurt och lite limesaft till en kräm. Fördela bananer och kräm på toppen av gröten. Hacka nötterna grovt och strössla dem över anrättningen.

Recept: Linn Grubbström Foto: Peter Kam