Haupt lanserar världens dyraste lakrits

Det svenska företaget Haupt Lakrits lanserar i samband med Lakritsfestivalen 2017 världens dyraste lakrits med bland annat vit tryffel och torkad störcaviar.
28 mars, 2017
Haupt lanserar världens dyraste lakrits.

Haupt lanserar världens dyraste lakrits.

Lakritsen består av en åtta veckor lagrad handrullad saltlakrits med 10 procent rålakrits från Kalabrien. Rålakritsen är omgiven av vit Toscano White-choklad från Amedei smaksatt med svart tryffel från Perigord, vit tryffel från Alba, hasselnötter från Piemonte och torkad Iransk störcaviar.

– Vi arbetar dagligen med att söka efter de främsta råvaruleverantörerna inom konfektyr och kom för en tid sedan i kontakt med en italiensk leverantör av frystorkad tryffelsvamp. Bestämde oss för att testa och insåg snabbt att det här blir väldigt gott, men också väldigt dyrt. Så varför inte göra världens dyraste lakrits?, säger Christian Haupt, ägare och grundare av Haupt Lakrits.

Haupt Lakrits kommer bara att tillverka den exklusiva lakritsen i 1 kilo fördelat på 10 stycken förpackningar. Varje förpackning kostar 3600 kronor och väger 80 gram. Varje förpackning är designad och handmålad av Cecilia Haupt, målare och grafiker.

Världens dyraste lakrits av Haupt Lakrits är ett välgörenhetsprojekt där alla intäkter från försäljningen skänks till Barncancerfonden. Vill du lägga vantarna på den exklusiva sötsaken bör du ta dig till Lakritsfestivalen på Annexet i Stockholm helgen den 1-2 april.