Hasselbackspotatis med smetana och löjrom
- AvRedaktionen
Lyxig hasselbackspotatis perfekt för fest och vardag. Toppa med smetana, klippt krasse, löjrom och svartpeppar.
Receptet är ett utdrag ur boken Chez Wood (Norstedts) av Sofia Wood.
4 portioner
Du behöver:
20 mandelpotatisar
50 g smör, smält
1 dl smetana
1 ask smörgåskrasse
50 g löjrom
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°.
- Lägg potatisarna i en och en i en träslev och skär täta snitt tvärs över. Potatisen kommer att hålla ihop i botten eftersom slevens kanter hindrar kniven från att skära hela vägen igenom.
- Lägg potatisarna i en ugnsform och ringla över smält smör. Strö över salt och baka i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Ta ur formen och ös smöret över potatisen och baka ytterligare 15–25 minuter tills de är gyllene och krispiga.
- Låt svalna något och toppa med smetana, klippt krasse, löjrom och svartpeppar.
Recept: Sofia Wood
Av: Sophia Genitz
Foto: Frida Edlund, James Stokes