Hasselbackspotatis med rosmarin

Hasselbackspotatis med rosmarin.

Hasselbackspotatis är en riktig klassiker som passar till många maträtter. Här har vi kryddat dem med rosmarin och lite flingsalt.
22 december, 2015

Tips! Vill du förbereda rätten, skär upp potatisarna och låt dem ligga i en skål med vatten i kylen tills det är dags att tillaga dem. Det kommer bara göra dem ännu krispigare.

8 personer

Tid: 1 timme och 20 minuter

Du behöver:

2 kg fast potatis (så jämnstora som möjligt)

40 g smör

3 kvistar rosmarin (hackade blad)

flingsalt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna och använd en vass kniv för att skära tunna skivor i potatisarna, inte hela vägen igenom, utan låt botten på potatisen hålla ihop den. Tryck in ett grillspett längs basen på potatisen, och skär sedan ner mot det, eller lägg potatisen i en träslev.

Lägg de skurna potatisarna i en ugnsfast form, pensla över smör och rosta dem i cirka 45 minuter tills de är mjuka och har fått en krispig yta. Tillsätt rosmarin de sista 10 minuterna. Strö över flingsalt vid servering.

Hasselbackspotatis med rosmarin.

Hasselbackspotatis med rosmarin.

Av: Janine Ratcliffe
Foto: Myles New