Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tunnbröd med färskpotatis och sikrom

17 jun, 2017 
AvRedaktionen
Tunnbröd med färskpotatis och sikrom.
Hårt tunnbröd med kall färskpotatis och salt sikrom. Servera som tilltugg innan maten eller på buffébordet. Det går självklart utmärkt att byta ut sikrom mot löjrom eller vegetarisk tångrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Du behöver:

4 skivor hårt tunnbröd

6–8 kokta kalla färskpotatis

2 dl crème fraiche (eller gräddfil)

200 g sikrom (eller löjrom)

1/2 rödlök

gräslök

Gör så här:

Dela varje brödskiva i lagom stora portionsbitar och lägg upp på ett stort fat. Skär potatisen i tunna skivor och lägg en på varje brödskiva. Lägg en sked crème fraiche på potatisskivorna och toppa med en generös klick rom. Avsluta med att strö över finhackad rödlök och gräslök.

Tunnbröd med färskpotatis och sikrom.
Tunnbröd med färskpotatis och sikrom.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons