Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Härliga hallon!

26 jul, 2012 
AvJenny Norberg
Annons

Små, röda och söta hänger de på kvist. Orkar du plocka (och inte plocka direkt in i munnen) – gör en god salsa eller ljuvlig dessert!

Grillade räkspett med hallonsalsa

Annons

4 personer

Tid: 15 minuter + 2 timmar i kyl

 

En underbar, smakrik salsa som passar bra till både fläskkött, fågel och till och med till skaldjur.

 

4 träspett

20 stora räkor

limeklyftor

 

marinad:

2 vitlöksklyftor

saften från 3 lime

salt och peppar

olivolja

 

hallonsalsa:

5 dl hallon

1 dl gul lök (finhackad)

1 röd chili (urkärnad och finhackad)

1 vitlöksklyfta (pressad)

1 dl hackad koriander

1 tsk socker

saften av 1 limefrukt

 

Blanda alla ingredienserna till salsan i en skål och täck med plastfolie. Ställ i kylen i minst 1 timme innan användning. Häll räkorna i en skål tillsammans med hackad vitlök och limesaft. Salta och peppra. Ringla över olivolja så att det täcker. Låt dra i kylen i cirka 1 timme. Trä räkorna på träspett (som har legat indränkta i vatten i cirka 1 timme innan, så att spetten inte fattar eld över grillen) och varva med klyftor av lime. Grilla räkspetten och servera dem tillsammans med hallonsalsan.

Annons

 

Hallonsviss

6 personer

Tid: 15 minuter

 

Sommarsmaker i en och samma form!

 

400 g hallon

100 g socker

1 liter vaniljglass

1 1/4 dl grädde

1 dl hackade rostade mandlar

1 påse maränger

Rör ihop bär och socker till en rårörd sylt, spara några bär till garnering innan servering. Ta vaniljglassen ur frysen och låt den stå framme ett tag så att den mjuknar lite. Vispa under tiden grädden och rosta de hackade mandlarna lätt i en stekpanna.

Lägg upp ett lager av vaniljglassen i en form, fyll på med ett lager grädde och grovt krossade maränger. Toppa med rostade mandlar, hallonsylt och de färska bären.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons