Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Välj rätt mousserande till jordgubbar

08 feb, 2018 
AvRebecca Wictor
Dessa viner ska du välja till jordgubbar.
Många skulle kalla det en klassiker. Jordgubbar till skumpan känns som en given kombo. MEN det är långt ifrån alla mousserande viner som passar till detta bär. Vi reder ut vilket bubbel du ska kombinera jordgubben med!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Snart är alla hjärtans dag här och kanske vill du bjuda din partner eller kompis på något gott? En vanlig kombination som brukar dukas upp vid denna högtid är mousserande vin och jordgubbar. Något vi helt utan eftertanke bjudit på i alla tider. Men det är långt ifrån alla bubbel som passar till jordgubbar.

Sött mousserande passar bäst

Ta en titt i hyllan för mousserande viner och leta efter de med högre sötma, för jordgubbar passar inte till ett mousserande som är torrt. Vad som händer är att de söta jordgubbarna får det torra bubblet att upplevas som ännu mera torrt och det blir obehagligt strävt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

En gyllene regel när du kombinerar mat med dryck är att försöka möta syran eller sötman i maten, med syra eller sötma i drycken. För att ta just jordgubbar som exempel är det viktigt att matcha gubbarna med en söt variant.

Prosecco bättre än champagne

Prosecco passar bäst med jordgubbar.

Satsa på en Moscato d’Asti. Till exempel Nivole (nr 7787) eller Castiôn (nr 7873). Eller en sötare champagne som Moët & Chandon, Ice Impérial Demi-Sec (nr 77338). Annars fungerar prosecco bättre än cava och champagne då det nödvändigtvis inte är sötare men upplevs sötare på grund av sin höga andel fruktsyra och toner som söta päron, honungsmelon, persika med mera.

Om du föredrar torra viner

Torra mousserande viner är dock svenskarnas favorit. Så vill du hellre bjuda på ett gott torrt vin, välj i stället en bruschetta med tomat och mozzarella, toast skagen eller potatischips med löjrom.

Läs mer:

Drinktips: 3 olika whiskey sour

Därför ska du inte vänta med champagnen till tolvslaget

Du har öppnat champagneflaskan fel hela tiden – så här ska du göra

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons