Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSomriga drinkarMidsommarmatMidsommardrinkar

Här är de populäraste resmålen bland matälskare

15 jul, 2018 
Bästa remålen för dig som älskar mat.
Spaghetti, ramen eller kanske moules frites? Världens olika kök har mycket gott att erbjuda. En ny undersökning visar att många unga resenärer i dag väljer sina resmål just baserat på maten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vad vi väljer för resmål under semestern är beroende av många faktorer. Vissa föredrar aktiviteter och idrott, andra älskar att bada och vill bo nära stranden medan en del väljer sin destination enligt vilken natur som finns i området.

Enligt Hotels.coms rapport Tasty Travels är det hela 60 procent av alla unga resenärer, 18 till 35 år, som anser att maten på destinationen är den mest avgörande faktorn för var de väljer att spendera sin semester. Undersökningen, som gjordes på uppdrag av Hotels.com, samlade in svar från 9000 personer i 29 länder.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Mest lockas resenärer världen runt av storstäder – Paris, Tokyo och Rom kommer på pallplatserna på topplistan. Bland svenska resenärer är det Rom som lockar flest matintresserade, medan Paris med det franska köket och Barcelonas spanska favoriter kommer på en andra- respektive tredjeplats.

Och väl på semestern fokuserar många just på maten. 58 procent uppger att de njuter av lokala delikatesser, jämfört med 53 procent som uppger att de besöker sevärdheter. Dessutom uppger 72 procent av de unga svenska resenärerna att matupplevelserna är de mest bestående minnena från semesterresan.

Annons

Mat populärt på Instgram

Intresset för mat och resor återspeglas även på sociala medier och inte minst på Instagram. 73 procent av deltagarna i studien uppgav att de hellre publicerar bilder på mat än sina vänner och av bilderna som togs på semestern var en dryg femtedel i genomsitt av mat.

Vilken mat vi helst instagrammar? På sociala medier är det klassiker och färgglada godsaker som regerar. Överdådiga desserter som donuts och milkshakes, pizza, hamburgare och öl är det unga vuxna helst lägger upp.

– Upplevelser är det nya välståndet och mat är en av de trevligaste upplevelserna eftersom det alltid finns något nytt att testa när man reser. Det är därför förståeligt att den yngre generationen väljer resor utifrån vad de kan äta, hur de kan äta maten och hur bra Instabilder de kan ta under vistelsen, säger Johan Svanström, chef för Hotels.com brand.

Svenskarnas topp sju matstäder:

1. Rom, 26 procent

Annons

2. Paris, 25 procent

3. Barcelona, 22 procent

4. New York, 21procent

5. London, 18 procent

6. Tokyo, 16 procent

7. Venedig, 14 procent

Matstädernas topp sju – totalt:

1. Paris, 27 procent

2. Tokyo, 23 procent

3. Rom, 22 procent

4. London, 21 procent

5. New York, 16 procent

6. Barcelona, 16 procent

7. Madrid, 14 procent

Det italienska köket lockar många resenärer i Rom
Rom och det italienska köket lockar många svenskar.

Läs också:

En restaurangguide till Stockholm – i fickformat

Hitta Stockholms smultronställen – med hjälp av stockholmarna själva!

11 härliga brunchställen i Stockholm

Foto: Unsplash, Elsa Billgren

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons