Halloumigratinerad broccoli

Recept på halloumigratinerad broccoli

Smakrikt, fräscht och så gott. Denna halloumigratinerade broccoli är matig och perfekt för hela familjen!
27 februari, 2020

4 portioner

Du behöver:

1 kg broccoli

Smör, till formen

250 g halloumi

3 salladslökar

5-6 tomater

4 tsk torkad oregano

2 msk olivolja

Salt och nymalen svartpeppar

Till servering:

Kokt ris

Grovt bröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär bort stammen på broccolin, men behåll broccolihuvudena intakta.
  3. Spara stammarna till ett senare tillfälle, till exempel hyvlade råa i en sallad.
  4. Blanchera broccolihuvudena i lättsaltat kokande vatten ett par minuter.
  5. Låt rinna av och lägg dem sedan i en smord ugnsfast form.
  6. Skär halloumin i tunna skivor.
  7. Skär några djupa snitt i varje broccolihuvud, håll isär snitten och stoppa ner ostskivorna i dem.
  8. Ansa och skölj salladslöken, finhacka den.
  9. Skölj och hacka tomaterna i små bitar.
  10. Rör ihop lök och tomat med oregano och olivolja, smaka av med salt och peppar.
  11. Strö sedan blandningen över broccolihuvudena och grädda dem i 15 minuter i ugnen eller tills osten smält och är gyllene.
  12. Broccolin klarar av att få mycket färg, men håll koll så att inte tomaterna och löken blir för svedda, lägg i sådana fall på lite folie för att skydda.
  13. Servera genast med bröd och eventuellt ris till.
Recept på halloumigratinerad broccoli

Halloumigratinerad broccoli.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Halloumiburgare med hemmagjord dressing

Så grillar du ost – mer än bara halloumi

Tortillas med grillad halloumi och jordgubbssalsa

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: