Burgare med halloumi och spetskål

Recept på burgare med halloumi, spetskål och dressing

Columbus Leth
Här är burgaren som har allt – salt halloumi, krispig spetskålssallad, saftiga bröd och en smakrik honungs- och dijondressing. Den går också snabbt att göra för lata kvällar!
03 september, 2021
0:58

Efter reklamen: 7 tips för att lyckas med dina hamburgare

(0:58)

Burgare med halloumi, spetskål och dressing

Ingen tackar nej till en riktigt bra burgare! Som den här med salt halloumi och krispig spetskålssallad.

Så gör du en burgare med halloumi, spetskål och dressing
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

200 g halloumi eller grilloumi
1 msk smör till stekning
1 msk olivolja till stekning

Spetskålssallad:

200 g spetskål
1 knippe salladslök
1 ekologisk lime
Salt

Honungs- och dijondressing:

100 g majonnäs
20 g dijonsenap
15 g flytande honung
Salt och svartpeppar

Till servering:

4 stora hamburgerbröd
2 tomater
50 g inlagd gurka
Ärtskott

Gör så här:

  1. Börja med salladen: Skölj spetskålen och strimla tunt. Ansa löken och skär i tunna bitar. Blanda kål och lök i en skål. Riv limeskalet fint och pressa saften. Blanda limeskal och -saft och salt i en annan skål och blanda sedan ner i kålen och löken. Låt stå och dra i kylskåpet i 15 minuter.
  2. Skär halloumin i 8 skivor. Stek i en blandning av smör och olja i ca 5 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Rosta hamburgerbröden och bred lite dressing på varje halva. Lägg ihop med sallad, halloumi, skivad tomat, inlagd gurka och ärtskott på toppen. Servera genast.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Inge Skovdal

Missa inte

Grillad burgare i briochebröd med chilimajo

En klassiker med nya smaker!

Halloumibiffar med rödbetshummus

Halloumi ger fantastiskt konsistens till biffarna.