Halloumiburgare med tomatsalsa och avokadokräm

Halloumiburgare med tomatsalsa och avokadokräm.

Vi vill gärna grilla mer grönt, och bland det enklaste – och godaste – är halloumiburgare. Här med tomatsalsa och avokadokräm.
03 juni, 2018

4 personer

Du behöver:

4 bitar halloumi à ca 100 g

olivolja

4 hamburgerbröd

sallad

Avokadokräm:

1 avokado

2 msk majonnäs

2 msk crème fraiche

1 vitlöksklyfta

1 msk pressad citron

salt och peppar

Tomatsalsa:

250 g cocktailtomater

½ röd chilifrukt

1 msk pressad lime

3 msk  hackad koriander

1 msk olivolja

salt

Gör så här:

  1. Börja med avokadokrämen: Mixa alla ingredienser och smaka av med citron, salt och peppar.
  2. Fortsätt med tomatsalsan: Hacka tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater, chili, limesaft, koriander och olivolja. Smaka av med salt.
  3. Pensla halloumin med olivolja och grilla på direkt värme tills den får en fin grillad yta. Dela och grilla bröden.
  4. Montera burgaren med kräm, salsa, halloumi och sallad.

Tips! Väldigt gott till halloumiburgaren med avokado är en het, rökig bbq-sås och picklad rödlök.

Halloumiburgare med tomatsalsa och avokadokräm.

Halloumiburgare med tomatsalsa och avokadokräm.

Recept & styling: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: