Halloumibiffar med rödbetshummus

Halloumibiffar med rödbetshummus

Matiga biffar med halloumi som ger fantastiskt konsistens och massor av protein. Servera med rödbetshummus, mathavre, granatäpple och sallad.
20 februari, 2019

4 personer

Halloumibiffar:

250 g halloumi

1 zucchini

2 ägg

1 dl havregryn

salt, svartpeppar

olja, till stekning

Rödbetshummus:

200 g rödbetor

2 vitlöksklyftor

400 g kikärter på burk

2 msk olivolja

2 msk tahini

2 tsk spiskummin

2 msk äppelcidervinäger

salt, svartpeppar

Till servering:

4 dl mathavre

1/2 granatäpple

1 ask blandad sallad

Gör så här:

Börja med rödbetshummusen: Skrubba rödbetorna, koka dem mjuka. Häll av kokvattnet och häll över kallvatten så de svalnar snabbt. Skala dem och mixa i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, avrunna kikärter, olja, tahini och spiskummin. Tillsätt lite vatten under tiden så du får en fin konsistens. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

Koka mathavren enligt anvisningarna på förpackningen. Riv halloumin grovt på rivjärn. Skölj och riv zucchini och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Blanda riven halloumi, ägg, havregryn, salt och peppar. Forma biffar och stek dem gyllene i olja.

Dela granatäpplet och ta ut kärnorna. Skölj salladen. Servera allt tillsammans.

Halloumibiffar med rödbetshummus.

Halloumibiffar med rödbetshummus.

Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: