Halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis pommes

Halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis pommes.

Vegetarisk hamburgare med halloumi och aubergine. Använd hellre ett gott lantbröd än vanligt hamburgerbröd, det är saftigare och ger bättre tuggmotstånd.
01 oktober, 2016

4 personer

Tid: 45 minuter

Halloumiburgare:

1 aubergine

salt

250 g halloumi

1 vitlöksklyfta (finhackad)

olja

8 skivor lantbröd

Picklad rödlök:

2 rödlökar

1/2 dl ättikssprit

1 dl socker

2 dl vatten

5 vitpepparkorn

2 lagerblad

Sötpotatis pommes:

ca 4 sötpotatisar

2 msk olja

salt

Till servering:

sallad

cole slaw

saltgurka

Gör så här:

Skala löken och skär i strimlor. Blanda ättikssprit, socker och vatten. Rör till sockret lösts upp. Rör i peppar och lagerblad. Lägg lök i en burk. Häll över lagen. Rör om ett par gånger under en kvart. Färdigt!

Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen och skär i stavar. Lägg i ugnsfast form med olja. Salta (eftersom potatisen är söt tål den ganska mycket salt). Baka i ugn i ca 25 minuter. Kör gärna på grill sista fem minuterna så att de får fin knaprig yta.

Skär auberginen i rejäla skivor. Salta kraftigt. Låt ligga en stund, gärna på högkant så att vätskan kan rinna av, medan du gör tillbehören. Skölj av saltet eller dra bort med hushållspapper. Krama ur skivorna lätt med handen.

Skär halloumin i skivor (om du inte köpt halloumiburgare, som är färdiga att steka). Fräs halloumi och aubergine i panna med vitlök och olja.

Fräs brödskivorna hastigt så att de får lite färg.

Servera med picklad rödlök och sötpotatis pommes samt tillbehör som sallad, cole slaw, saltgurka.

Halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis pommes.

Halloumiburgare med picklad rödlök och sötpotatis pommes.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: