Hallontårta med vit choklad och mandel

Ljuvlig hallontårta med vit choklad och mandel. Kan med fördel göras en dag innan så den riktigt ”saftar” till sig. Servera med vaniljglass.
25 augusti, 2011
Hallontårta med vit choklad och mandel.

Hallontårta med vit choklad och mandel.

6 personer Tid: 15 min + gräddningstid

Du behöver:

3 ägg

3 dl strösocker

1 msk bakpulver

3 dl vetemjöl

1 ask djupfrysta hallon (250 g)

50 g vit choklad

50 g skållad mandel

50 g smör

färska hallon och florsocker till dekoration

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulver med vetemjöl och tillsätt blandningen i äggsmeten. Vänd ner de djupfrysta hallonen i smeten. Smöra en form med avtagbar kant och häll sedan i smeten i formen.

Hacka den vita chokladen i stora bitar och tryck ned dem jämnt fördelade i smeten tillsammans med den skållade mandeln. Hyvla över smör.

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter i 175°. (Täck med folie de sista 10 minuterna).Dekorera tårtan med färska hallon och pudrat florsocker innan servering.

Av Anncatrin Rosenqvist Recept Lena Kindberg  Foto Ragnar Ómarsson

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: