Hallonmuffins med vit choklad

  • AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på hallonmuffins med vit choklad
Hallon och vit choklad är inte alls en dålig kombo i muffins. Sött och gott för både stora som små!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo

Drinkar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Hallonmuffins med vit choklad

Hallon och vit choklad är en utmärkt kombo i saftiga muffins!

Hallonmuffins med vit choklad
Betina Hastoft

16 stycken

Tid: 30 minuter

Du behöver:

100 g smör
100 g vit choklad
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
100 g hallon
Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av den från värmen och lägg i chokladen i bitar och låt smälta under omrörning.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölk och smält chokladsmör.
  4. Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsbleck. Peta ner några hallon i varje muffins och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker och servera.

Bakat och klart #3 – Saftig morotskakaBrand logo

Bakat och klart #3 – Saftig morotskaka

Foto: Betina Hastoft