Glass med hallon, jordgubbar och honung

Glass med hallon, jordgubbar och honung.

Hemmagjord glass med hallon, jordgubbar och honung. Lika vacker som god! Du behöver ingen glassmaskin för att göra den, även om det underlättar.
01 juli, 2015

10 personer

Tid: 30 minuter + tid i frys

Ingredienser:

3 dl standardmjölk

1 1/2 dl grädde

4 äggulor

75 g socker

40 g honung

1 dl crème fraiche

200 g hallon

300 g jordgubbar

saft och rivet skal från 1 apelsin

Gör så här:

Koka under omrörning upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulorna med hälften av sockret och honungen i en metallskål. Ställ skålen över ett vattenbad. Blanda gräddsmeten med äggröran och vispa till en krämig och tjock massa. Tillsätt crème fraiche. Låt krämen svalna något. Skölj och rengör bären. Riv apelsinskalet och pressa ur saften. Purea bären, apelsinskal och -saft med resten av sockret. Kyl ner krämen i glassmaskinen enligt anvisningarna. Tillsätt fruktpurén sist och rör om lätt. Utan maskin: Häll över krämen i en skål och låt frysa i cirka 2 timmar. Vispa cirka 2 minuter med handvispen. Låt frysa ytterligare 2 timmar. Vispa ytterligare i 2 minuter och tillsätt fruktpurén med hjälp av en gaffel. Låt glassen frysa över natten.

Glass med hallon, jordgubbar och honung.

Glass med hallon, jordgubbar och honung.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips